Viu Manent Secret Malbec Colchagua 2016  Malbec

Viu Manent Secret Malbec Colchagua 2016

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 5 st kvar
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktig & Elegant
Färg
Rubinröd med mörk kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
85% Malbec, 15% andra druvsorter
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Rund, nästan blommig doft med toner av plommon, blåbär, slånbär, violer och färska örter. Stor, druvtypisk smak med djup blå fruktighet, mycket plommon och en chokladig, mocka sträng från ekfaten. Allt inbäddat i en strålande varm och rund tanninstruktur.

Utmärkelser

92 poäng Desorchados (Chiles största vinguide)
91 poäng Tim Atkin

Passar till

Klassiskt köttvin, gärna till t.ex. lamm eller kalvrätter med örtiga tillbehör och en kryddig sås. Även gott till mogna ostar. Servera svalt, kring 18-20 grader.

Beskrivning

Secret Malbec produceras på druvor från San Carlos-distriktet i Colchagua och Viu Manent är kända som Chiles främsta Malbec-producent. Distriktet har optimala förutsättningar för produktion av just Malbec och stilen blir stor och smakrik i kombination med en spännande elegans och fräschör.

Om producenten

Viu Manent grundades redan 1935, då utan egna vingårdar, men efter en lyckad period med vinmakning och försäljning hade de tillräckligt med kapital för att på 60-talet köpa upp det mesta av den bästa vinodlingsarealen i lilla Colchagua-dalen där de har sin hemvist. Många var de då som trodde Don Miguel Viu Manent hade tappat förståndet eftersom det då var få som vågade satsa på kvalitet före kvantitet. Idag rankas dalen som en av de bästa i Chile för vinodling och få skulle ens tänka tanken att Don Miguel inte var en klok man.