Denna fylliga, sammetslena röda har fått mogna i franska- och amerikanska ekfat och är en utmärkt partner till en saftig stek. Servera runt 16-20 grader.
Aromer av mogna björnbär, plommon och krydda med en ton av cederträ. Fylliga, mogna och sammetslena smaker av riklig, svart frukt med fasta tanniner.
RedHeads är en liten vinstudio i Barossa-dalen, där Dan Graham alltid är ute efter toppkvalitativa druvor. År 2016 var han exalterad över att få träffa den långsiktiga odlaren Richard Hughes (barnbarnsbarn till tidigare premiärminister Billy 'Little Digger' Hughes). Richard tar hand om sina vinrankor till det yttersta i Claredalen, som är en region med enastående mark och ett svalare klimat som producerar både topp-Rieslings och topp-röda. Vinets namn hänvisar till en tid då koppar upptäcktes där och regeringen satte gruvrättigheterna till försäljning. Lokalbefolkningen, aristokrater och hantverkare (Nob och Snobs), var snabba att sammanfoga och köpa marken och hålla utomstående ute! Denna röda guldmedaljvinnare är fyllig och kraftfull med fasta tanniner.
Utmärkelser
Guld - China International Wine & Spirits Competition, 2017