Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Beskrivning

Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent, grundat 1937. Le Mesnils 525 vinbönder råder över en stor del av de allra bästa Grand Cru-markerna i champagnedistriktet Le Mesnil-sur-Oger. Totalt sköter de om 297 hektar av Champagnes absolut bästa fält och de gör bara Grand Cru-Champagner. De är granne med den legendariska champagneproducenten Salon i Le Mesnil-sur-Oger, som av många anses göra några av de absolut bästa Chardonnay-baserade champagnerna (Blanc de Blancs).

Det här är en sk Zéro Dosage-champagne, vilket betyder att man inte tillsätter någon sötma, vilket ger en unik smakupplevelse. Ett extremt rent uttyck av en blanc de blancs från en av de allra bästa vingårdslägena i Mesnil-sur-Oger. Knastertorrt och friskt.

Passar till

Servera runt 12-14°C när du vill fira något, som välkomstdrink, eller till eleganta fisk- och skaldjursrätter

Produktinformation

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Kan lagras 10 år +
Karaktär
Friskt & knastertorrt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Champagne Le Mesnil
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
 • Producent

  Champagne Le Mesnil

  Champagne Le Mesnil är en prisbelönt producent som exklusivt tillverkar Grand Cru Champagne i Le Mesnil-sur-Oger och är granne med legenden Salon.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Chardonnay är helt klart vinvärldens vita viners superstjärna. Chardonnay druvan är en mångsidig storsäljare som är välkänd hos de flesta vindrickare. Eftersom Chardonnay är en ganska neutral druva i smaken kan man påverka vinets karaktär med jordmån, odling och vinframställning.

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Karaktär

  Friskt & knastertorrt

  Under denna kategorin faller mousserande viner in med en restsockerhalt på max 3 g/l.