Beskrivning

Drappiers vingårdsmark ligger i den sydligaste delen av Champagne i Urville Bar-sur-Aube-distriktet.

Jorden och klimatet här är nära besläktade med förhållandena i Chablis, detta förklarar den unika och intensiva frukten som finns i Drappiers läckra Champagne.

Specialiteten är Pinot Noir-baserad champagne, men de har även mark planterad med Chardonnay och Pinot Meunier.

Drappiers källare är ursprungligen en del av ett stort cistercienserkloster som byggdes på 1100-talet. Källarna omvandlades till fängelse efter den franska revolutionen och togs över av familjen Drappier strax efter andra världskriget.

Drappiers bästa fält idag omger de historiska källarna. Här förvaras flaskorna optimalt vid samma temperatur och fuktighet året runt. Det ger Drappier champagnes otroligt bra förhållanden för lång och perfekt förvaring.

Passar till

Servera runt 7-9°C. Perfekt som aperitif. Till maten passar det utmärkt med vitt kött, rökt lax med citrusfrukter eller tagliatelle med kammusslor.

Produktinformation

Lagerstatus
59 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Brödigt & fylligt
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Champagne
Producent
Champagne Drappier
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.4g/100ml
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier
 • Producent

  Champagne Drappier

  Pinot Noir-specialisten Champagne Drappier är en pionjär inom hållbarhet och var bland annat den första champagneproducenten att bli CO2-neutral.

 • Huvuddruva

  Chardonnay

  Druvan med flera personligheter!

 • Region

  Champagne

  Champagne ligger i nordöstra Frankrike och har blivit världsberömt för sina mousserande viner. För att ett mousserande vin ska få kallas Champagne måste det vara gjort på druvor från denna region.

 • Kategori

  Tillfälliga släppet

  Viner på tillfälligt besök. Varje månad släpps här ett fåtal flaskor spännande, ovanliga, unika eller särskilt dyrbara viner.