• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Tenuta l'Impostino Ciarlone 2014 Sangiovese

Tenuta l'Impostino Ciarlone 2014

Tenuta l'Impostino Ciarlone 2014

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller till och med 2022
Karaktär
Fruktigt, stram och klassiskt
Färg
Skinande rubinröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
60% Sangiovese, 20% Merlot, 10% Alicante Bouschet, 10% Petit Verdot
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
0,56 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Friska, rena och fruktiga aromer av saftiga frukter såsom plommon och körsbär med en viss örtighet och en distinkt aromatisk ton av vin. Medelfylliga och intensiva smaker av röda bär och kryddor med en stram tanninstruktur. Smaken hänger kvar länge och avslutas med en fin nötighet.

Utmärkelser

2 glas Gambero Rosso 2018

Passar till

Servera svalt runt 16-18 grader i stora vinglas. Friskt och elegant vin som passar bra tillsammans med kallskuret och mellanlagrade ostar, som gärna får börja smälta lite i grillpannan. Passar även bra till kyckling, kanin eller kalkon i mustiga grytor eller lätt ugnsrostade. Prova även att servera till en klassisk lasagne, långkokt ragu eller grillade korvar.

Beskrivning

Tenuta Impostino är en relativt ung producent i Maremma i Toscana. Trots sin ungdom ligger deras fokus dock på att skapa viner i en så traditionell och okonstlad stil som möjligt. Rustika grejer helt enkelt och väldigt stor prisvärdhet. Detta vinet är producentens ryggrad från det trendiga distriktet Montecucco. Ciarlone är deras Sangiovese-blend från just Montecucco i klassisk, stram och körsbärsrik stil.