Château Tour Bel Air 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Château Tour Bel Air 2015 Merlot
Prisvinnande vin
Château de Chelivette Bordeaux Supérieur AOP Rouge 2015

Pris: 229 kr

Château Tour Bel Air 2015

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu eller låt mogna till och med 2026
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Vackert rubinröd
Land
Region
Huvuddruva
Druvor
70% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%

Doft & Smak

Syltiga aromer av svarta frukter som plommon och svarta vinbär med en ton av kirsch. Smakrikt, friskt och kraftfullt med smidiga och sammetslena smaker och en ton av mint.

Passar till

Dekantera minst en timme före servering och servera runt 16-20 grader tillsammans med rätter på vilt eller vällagrade ostar.

Beskrivning

Med Pomerol i väst och Saint-Émilion i söder, ligger vingården bland de mest prestigefyllda terroirerna i Bordeauxs högra bank. Montagne Saint-Émilion är en riktig komet i Bordeaux och kan verkligen mäta sig med grannen Saint-Émilions stora Grand Cru-viner. Då distriktet är betydligt mindre känt, så går det att hitta viner till ett enastående värde här. Som Robert Parker skriver in sin bok om Bordeaux-viner: "Montagne is where you consistently find some of the deepest, richest wines" och där är Château Tour Bel Air ett utmärkt exempel. Ägd av familjen Laporte som har producerat vin i Montage-St-Émilion sedan 1760. Med en touch av ek, rundhet från Merlot, elegans från Cabernet Sauvignon och djup från Cabernet Francs aromer är det ett vin som ger oslagbar valuta för pengarna.