• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Teófilo Reyes Ribera del Duero Roble 2019 Tempranillo

Teófilo Reyes Ribera del Duero Roble 2019

Pris 129 kr 149 kr Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu, eller inom de närmsta åren
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Intensiv körsbärsröd, med violetta inslag
Land
Spanien
Region
Kastilien-León
Distrikt
Ribera del duero
Klassifikation
DO
Producent
Bodegas Teófilo Reyes
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & smak

Aromerna är intensiva, med stor närvaro av röda frukter, med en perfekt integrerad ekton, med en rik arom av vanilj. Smakerna är runda, med mogna och välbalanserade tanniner, som ger uttryck för alla anteckningar du hittade i dofterna, med inslag av balsamiska och silkeslena nyanser.

Utmärkelser

Guld Gilbert & Gaillard Silver - Mundus Vini, 2021

Passar till

Dekantera gärna och servera runt 16-20°C till medelkraftiga kötträtter, eller smakrika pastarätter. Inte helt oävet till en smakrik fiskanrättning på lite fetare fisk

Beskrivning

Teófilo Reyes var en visionär och en pionjär bland vinproducenterna i Ribera del Duero, en man som förutspådde att framtiden för regionen var mycket ljus och satsade allt på ett enda kort, kvalitet och excellens. I mer än 40 år sökte han efter det bästa vinet som Ribera del Duero kunde uppbringa, ett idogt slit som till slut nådde kulmen av hans kreativa arbete - vinet som har hans egna namn "Teófilo Reyes". Den första årgången, 1994, utsågs av Robert Parker till ett av de 10 bästa vinerna i världen i Wine Spectator, vilket också var det första spanska vinet som fick detta hedervärda betyg.

Rankorna till hans Roble är planterade på jord sammansatt av mörk kritjord, lera och kalksten, på en altitud mellan 750 och 920 meter över havet. Druvorna handplockas och manuellt urval sker på vingården. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer, maceration med druvskal och försiktig pressning. Åldringsprocessen äger rum i amerikanska ekfat i fyra månader.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS