Beskrivning

Stark-Condé är kundfavoriten M A N Vintners premium-brand med tajt ursprungsspecifika och mer europeiska viner i stilen. Denna fylliga Syrah kommer från den fina skörden 2017 som anses riktigt bra. Det var ett riktigt bra år som resulterade i rika och koncentrerade viner med mjuka tanniner.

Passar till

Servera runt 16-18 grader. Passar bäst till rikare rätter såsom biff med krämig sås, långsamt tillagat lamm eller en köttgryta.

Utmärkelser

94/100 - Tim Atkin South Africa Report 2018
92/100 - Wine Enthutiast
92/100 - International Wine Review
90/100 - Wine Spectator
4,5/5 - Platters Wine Guide 2019

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 6 st
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Rubinrött
Land
Sydafrika
Region
Coastal Region
Distrikt
Stellenbosch
Producent
Man Family Wines
Huvuddruva
Shiraz/Syrah
Druvor
100% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3g/100ml
Alkoholhalt
14.5%
Se även
 • Producent

  Man Family Wines

  M A N är nuförtiden ett namn som blivit hyllat av vinkännare världen över, inte minst av Robert Parker; "The wines from M A N have some of the best value I have ever tasted"

 • Land

  Sydafrika

  Sydafrika är nog för många en ganska ny bekantskap i vinvärlden och tillhör också den så kallade ”Nya världen”, som man generellt kallar vinproducerande länder utanför Europa.

 • Region

  Coastal Region

  Regionen ligger i Sydafrika och inkluderar vindistrikten Cape Town, Darling, Franschoek, Lutzville, Paarl, Stellenbosch, Swartland, Tulbagh och Wellington. Tillsammans står de för nästan hälften av all vinodling i landet.

 • Huvuddruva

  Shiraz/Syrah

  En blå druva, två namn. Syrah heter den i gamla världen och Shiraz i nya (= den korta historien). Med druvsorten Shiraz/Syrah görs riktigt goda viner - främst i Frankrike och i Australien.