• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Pinot Noir till Maten

Finns i kategorierna: Nyheter, Vinskolan

Elegans i ljusröd skrud - en druva med lång historia som passar utmärkt till maten.

Pinot Noir klassas som en mycket känslig druva

Trots att den är liten till storleken har ett tunt skal anses Pinot Noir som en av de ädlaste av alla blåa druvsorter. Pinot Noir-viner blir ofta ljust röda och med eleganta smakaromer som drar åt röda bär såsom jordgubbar och hallon. Till detta återfinns även kryddiga inslag. vid mognad framträder smaker av svamp och multna löv.

Pinot Noir-viner funkar utmärkt till mat med anledning av sina naturligt friska egenskaper. 

Aningen lättare och yngre Pinot Noir-viner passar utmärkt till charkuterier och patéer. De gifter sig även utmärkt med getost, lättare vego- och fiskrätter.

De mer eleganta Pinot Noir-vinerna passar bra ihop med kyckling, lamm eller viltkött. Grillad hummer är också ett fördelaktigt alternativ. 

En klassisk röd Bourgogne passar utmärkt ihop med en Burgundisk köttgryta som fått puttra länge på spisen. Här möter sältan upp syran i vinet vilket ger otroliga smaker. En modernare Nya världen-Pinot med en något flörtigare blå/röd-fruktighet (ofta adderat lätta ekfatstoner som vanilj och kokos) passar som handen i handsken till lammfilé med en mustig svampsås och rotfruktsgratäng. Här skapas harmonin genom det moderna vinets stora kropp som möter upp den fylliga såsen.

Pinot Noir är en fantastisk druva att kombinera med diverse olika rätter. Dess mångsidiga karaktär bäddar för flera smakfulla kombinationer.

Relaterade produkter

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS