Stort vin som kräver sin mat i form av stadig köttbit, långputtrande gryta eller bara efter maten ihop med lagrade ostar och marmelad. Servera svalt, kring 18-19 grader och "decanting is mandatory" som Chris själv säger.
Mörk doft av sötlakrits, svarta plommon, körsbär och rostade fat i form av vanilj och mocca. Fyllig, klassisk Barossa-smak med dominerande saftiga, mörka bär tillsammans med vanilj, peppar och kakao. Stora, rejäla tanniner och en frisk syra i en fruktig, mysig avslutning.
Chris Ringland är en av de starkaste ikonnamnen i Australien och googlar man på hans viner och recensioner förstår man varför. Det här är grejer i absoluta toppskiktet som ständigt rankas bland Australiens absolut bästa viner. Hans mest tillgängliga vin, helt enkelt Chris Ringland Shiraz, är en klassisk men extremt välproducerad norra Barossa-Shiraz med fokus på djup mörk frukt, en ram av mocca, kryddor och vanilj tillsammans med riktigt snygg tanninstruktur.
Utmärkelser
96 poäng Dan Murphy
95 poäng James Halliday
90 poäng Wine Spectator