Årgångar i lager

 • 2021
  119 kr
  750 ml
  Smakbomb från soliga södra Frankrike!

Beskrivning

Ta en liten stund för att läsa recensionerna av Cabalié på nätet då du hittar många lovord. Den är tillverkad av den internationellt hyllade Hervé Sabardeil i den antika vingårdsregionen Roussillon. Med hjälp av till stor del Grenache tillsammans med örtdoftande Syrah och aromatisk Cinsault har Cabalié en imponerande koncentration. Detta beror på vinets mognadstid som inkluderar några av Frankrikes äldsta Grenacher. De små bären som de producerar ger vinet extra rika, mogna smaker.

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Med 12 medaljer från fem årgångar så gör sig detta legendariska vin utmärkt tillsammans med långkok på nötkött.

Produktinformation

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom 2 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött med blå kant
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Distrikt
Pays d'Oc
Producent
Vindivin
Huvuddruva
Grenache
Druvor
70% Grenache, 20% Syrah, 10% Cinsault
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
1.8g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
 • Land

  Frankrike

  Frankrike - moderlandet som kommit att fostra övriga vinvärlden vad gäller kvalitetsviner. Allt från slankt och elegant till stort och varmt.

 • Region

  Languedoc-Roussillon

  Mellan Provence och Pyreneérna i Sydfrankrike ligger Languedoc-Roussillon, en av Frankrikes viktigaste vinregioner när det gäller kvantitativ produktion. Trots detta är Languedoc-Roussillon ett outforskat område om man talar med gemene man utanför Frankrikes gränser.

 • Huvuddruva

  Grenache

  Doldisen som ligger bakom några av största vinerna.

 • Distrikt

  Pays d'Oc

  Pays d'Oc är lantviner som kommer från södra Frankrike.
  Inrättandet av Pays d'Oc IGP var en sista eftergift 80 år efter att den stora franska vinrevolten bröt ut i just detta område.