• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Bodegas Barahonda Zona Zepa Crianza 2015 (2 flaskor i presentförpackning)

Pris 1 599 kr
Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Alla deras viner är ekologiskt odlade, dock är endast vissa dem certifierade..

Lagring: Drick nu till och med 2023

Karaktär: Fylligt, komplext och smakrikt

Färg: Intensivt rubinrött

Land: Spanien

Region: Murcia

Distrikt: DO Yecla

Passar till: Servera runt 15-17ºC. till rökt kött, gärna storvilt, såsom vildsvin, hjort eller rådjur, eller grytor med rött kött. Också ett väldigt fin komplement till brickan med vällagrade ostar, spanska charkuterier, nötter och choklad. Lämplig för veganer och vegetarianer.

Druvor: 100% Monastrell

Doft & Smak: Mycket aromatiska dofter, med anteckningar av mogen röd frukt, balsamico-noter, med inslag av lakrits och rostade toner. I munnen är den väldigt välstrukturerad, kraftfull, med en viss fruktsötma, som bärs upp av kraftfulla, men trivsamma tanniner. I detta vin hittar vi tonerna från terroir och Monastrell när den är som bäst.

Alkoholhalt: 15,5%

Utmärkelser: 92 poäng - James Suckling

TOTALT 2 FLASKOR I PRESENTFÖRPACKNING

* Presentförpackningens utseende kan avvika från den på bilden.

Innehåll
2 flaskor
Lagerstatus
Bara 6 st kvar

Vinlådan Innehåller

  • Bodegas Barahonda Zona Zepa Crianza 2015 (i presentförpackning)

    Antal:2
    799 kr

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS