Beskrivning

Clinet är blygsamma, men säkra på sin plats där de ligger på en av de högsta punkterna på den berömda platån i hjärtat av Pomerol - omisskännlig med sina röda fönsterluckor och vackra rosor. Det är hemmet för en av de äldsta vingårdarna i appellationen, med spår av vingårdens existens från 1595. Sedan 2004 så är det Ronan Laborde som sköter verksamheten, som hans familj förskaffade sig 1999. Han har tillsammans med resten av familjen engagerat sig i stora förändringar, omplanteringar, utveckling av miljövänliga metoder, ombyggnad av alla anläggningar för vinframställning och omorganisation av hela Clinets distribution.

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera runt 16-18°C till alla typer av klassiska kötträtter på kalv, fläsk, nöt, lamm och vilt, men också till grillad kyckling, eller anka. Fungerar också bra ihop med svamp, så en fyllig pastarätt med svamp kommer också bli kanon.

Utmärkelser

95/100 - Robert Parker
93/100 - James Suckling

Produktinformation

Lagerstatus
Bara 1 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Kryddigt & Mustigt
Färg
Rubinrött med tegelkant
Land
Frankrike
Region
Bordeaux
Distrikt
Pomerol
Producent
Château clinet
Huvuddruva
Merlot
Druvor
90% Merlot, 9% Cabernet Sauvignon, 1% Cabernet Franc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
13%
Se även
 • Producent

  Château clinet

  Fylliga och rika Bordeauviner från Pomerol.
  Château Clinet är en av de äldsta vingårdarna i franska Pomerol. Läs mer här om vingårdens spännande historia och utvecklingen av den moderna vingården.

 • Huvuddruva

  Merlot

  Merlot ansågs 2014 vara den tredje mest odlade druvan i vinvärlden. En anledning till detta är för att den gör sig så bra i blends med andra druvor, exempelvis så som man gör i Bordeaux men främst för att Merlot-viner är så eftertraktade.

 • Region

  Bordeaux

  Bordeaux- världens vinhuvudstad och en av världens mest berömda, prestigefyllda och produktiva vinregioner. Bestående av mångfald och kvalitet.

 • Distrikt

  Pomerol

  Några av de bästa rödvinerna i världen.
  I den franska appellationen Pomerol produceras några av de mest eftertraktade rödvinerna i världen, gjorda i huvudsak på druvan Merlot.