• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Bodegas Barahonda Blanco Organico 2020

Fruktig Verdejo från väldigt populära Barahonda

Ren, tydligt fruktig doft med tropiska toner och en hint av citrus, äpplen och stenfrukt. Rund, saftig och gulfruktig smak med bra fräschör och syra. Trevliga toner av äpplen, persika och melon före en frisk och ren avslutning.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
12.5%
Sockerhalt
2 g/l

129kr

Bodegas Barahonda Blanco Organico 2020

129kr
Lagerstatus:
207 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Vinerna görs på mestadels Monastrell (Mourvèdre i Frankrike) och precis som i södra Frankrike är de generöst fruktiga med lite jordiga toner. Deras Blanco är det enda vinet det gör på gröna druvor i smakrik, fruktig stil.

Passar till

Gott som det är tack vare sin fina fruktighet men passar bra till det mesta från havet, ostbrickan med druvor och kex eller till sommarminglet. Servera väl kylt kring 7-8 grader.

Produktinformation

Lagerstatus
207 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 2-3 åren.
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Klart halmgult
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassifikation
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Verdejo
Druvor
60 % Verdejo, 40% Sauvignon Blanc
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
12.5%
Se även

Omdömen

Finns i samling

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS