• Toscana Italien
Bibi Graetz Testamatta Toscana 2020 Sangiovese

Bibi Graetz Testamatta Toscana 2020

999kr

1 flaskor
Bibi Graetz Testamatta Toscana 2020 Sangiovese
Bibi Graetz Testamatta Toscana 2020 999kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Bara 4 st

Bibi Graetz - vinmakare med kultstatus!

Servera vinet kring 18 grader efter minst en timme på karaff. Ett stort vin som kräver det lilla extra på tallriken. Bjud gärna på rödvinsbräserad vaktel, vinkokt oxkind med en krämig potatispuré, till grillad hängmörad biff av bästa slag serverad med en krämig rotfruktsgratäng och den bästa rödvinssåsen.

Ett uttrycksfullt vin med en otrolig bouquet bestående av mogna röda bär, salvia och kryddig vitpeppar. Smaken bjuder på stor intensitet, med fokus på söta mogna röda körsbär, krossade röda vinbär, stenig mineralitet, vegetation, lakrits och exotisk krydda. Ett fast grepp av tanniner, medelfyllig kropp och ett ljuvligt långt avslut som visar på den perfekt kvaliteten på detta legendariska gastrovin.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 14.5%

Omdömen

Beskrivning

"Testamatta" är italienska för "galenpanna".  Och, det bästa ordet för att beskriva vinproducenten Bibi Graetz. Han är en positiv, kreativ och passionerad person.

Testamatta är ett vin som uttrycker renheten, mineraliteten och transparensen hos druvsorten sangiovese som vuxit i stenrik jord på toppen av de toscanska kullarna. Ett Supertuscan gjort på 100% Sangiovese.

Vingården ligger på kullarna i Fiesole med utsikt över staden Florens. Källaren ligger i ett föredetta historiskt hotell.

Varje vingård skördas upp till 8 gånger, vilket gör att druvorna kan handplockas med en optimal mognadsnivå. Jäsning sker med inhemsk jäst i öppna fat, innan den lagras i 22 månader.

Utmärkelser

96 Poäng - Wine Advocate
94 Poäng - James Suckling
"It is a pure Sangiovese which has the class of the great wines of Burgundy. Reminiscent of La Tache de Romanée Conti" - Wine Spectator

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt