Anselmi Realda 2015 Cabernet Sauvignon

Anselmi Realda 2015

"Cabernet som smakar lite som Pinot. Kryddig, elegant och lagringsduglig i stram, nötig och häftig stil."

Pris 189 kr

Årgångar i lager

  • 2017
    199 kr
    750 ml
    Cabernet som smakar lite som Pinot. Kryddig, elegant och lagringsduglig i stram, nötig och häftig stil.
Lagring
Drick nu till och med 2030
Karaktär
Stramt & Nyanserat
Färg
Ljust rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Cabernet Sauvignon
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Klassisk, elegant doft med svartvinbär, rökigt cederträ, lakrits, peppar och tobak. Medelfyllig smak med läcker fruktpalett tillsammans med otroligt snygga tanniner som helt smälter in i smaken. Djup och koncentrerad avslutning som markerar kvaliteten.

Passar till

Läcker tanninstruktur vilket gör att det passar bra till stora kötträtter, gärna med en bra naturlig fetthalt. Gott tillsammans med mycket svamptillbehör eller till ugnsrostat lamm. Servera lite svalt, kring 17-18 grader och gärna efter en stund i karaff.

Beskrivning

Anselmi driva av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. Realda är ett väldigt elegant och snyggt vin på 100% Cabernet Sauvignon.