Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Venetien Italien
Anselmi Capitel Croce 2022 Garganega

Anselmi Capitel Croce 2022

259kr

1 flaskor
Anselmi Capitel Croce 2022 Garganega
Anselmi Capitel Croce 2022 259kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
15 st

Prisbelönt Garganega från norra Veneto!

Djupt och koncentrerat vin vilket gör att det passar till smakrika fiskrätter, till grillad kyckling, getost eller grönsallader. Servera kylt, kring 9-10 grader.

Stor, komplex och spännande doft med allt från stenfrukt, äpplen, grädde, vanilj och hasselnötter. Smakrik, rund och läcker smak med mycket mogen frukt, stenfrukter, nötter, vitpeppar och yougurt. Bra syra och en len, koncentrerad avslutning.

  • Volym: 750 ml
  • Alkoholhalt 12.5%
  • Sockerhalt <0.3g/100ml
  • Vitt vin

Omdömen

Beskrivning

Anselmi drivs av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. Capitel Croce är en single vineyard på 100% Garganega.

Utmärkelser

Tre Bicchieri - Gambero Rosso, 2022
90 poäng och smart köp Wine Spectator

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling