Gran Reserve Viu Manent Cabernet Sauvignon 2013
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Gran Reserve Viu Manent Cabernet Sauvignon 2013  Cabernet Sauvignon
Prisvinnande vin
Angus The Bull Cabernet Sauvignon 2015

Pris: 159 kr

Gran Reserve Viu Manent Cabernet Sauvignon 2013

"Komplex Cabernet från kvalitativa Viu Manent"

Pris 139 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Bra drickmognad nu men kan sparas en 2-3 år ytterligare
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt rubinröd.
Land
Region
Distrikt
Producent
Viu Manent
Huvuddruva
Druvor
95% Cabernet Sauvignon, 2% Malbec, 2% Petit Verdot, 1% Tannat
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Vinet har en mycket ren och druvtypisk doft av svarta vinbär och en smak i stil med klassisk Bordeaux. Stort djup och komplexitet med mycket mogen frukt i den långa mjuka eftersmaken som tillkommit efter 12 månader på franska ekfat.

Passar till

Drick strax under rumstemperatur, 18-20 grader, till Oxkött, vilt och egentligen till alla kötträtter. Även fantastiskt gott till ost.

Beskrivning

Viu Manent syftar till att göra rött vin med finess, konsistens och hållbarhet, det känns verkligen i smaken på denna lyxiga Gran Reserva Cabernet Sauvignon. Endast det absolut bästa är valt för denna reserva, därefter lagras vinet 12 månader på franska ekfat. Viu Manent grundades 1935. Först hade man inga egna fält, men när Don Miguel Viu Manent 1966 köpte de allra bästa vingårdarna i Colchagua-dalen var det förmodligen flera av de lokala vinbönderna som trodde att han fått några glas för många innanför västen. Vid den här tiden var de som vågade ge sig på att göra chilenskt kvalitetsvin få och Don Miguel betalade ganska stora summor för för vingårdarna på totalt 150 hektar. Men lika galen som vinbönderna ansåg att Don Miguel hade blivit, lika genialiskt visade sig hans investering ha varit. Fastigheterna runt huset säljs idag för hissnande belopp.