• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017 Aglianico

Terre del Vulcano Aglianico del Vulture 2017

Pris 119 kr

Årgångar i lager

  • 2018
    119 kr
    750 ml
Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Stort & Fruktigt
Färg
Rubinröd med lila kant
Land
Italien
Region
Basilicata
Distrikt
Aglianico del Vulture
Klassificering
DOC
Producent
Enoitalia
Huvuddruva
Aglianico
Druvor
100% Aglianico
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Expressiv, spännande doft av björnbär, blåbärsmarmelad, läder och ekfat. Stor, väldigt fruktig och elegant smak av björnbär och röda vinbär, pinjenötter, rökt kött och rostade fat. Bra syra, rejäla tanniner och en lång avslutning.

Utmärkelser

5 stjärnor och helgens vintips! - Ekstra Bladet

Passar till

Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött, allt från viltkött, tyngre pasta- eller risottorätter eller till lagrad ost.

Beskrivning

Terre del Vulcano är det senaste projektet från innvovatörerna på EnoItalia. Vinet är en Aglianico från ett lite specifikt DOC i Basilicata i södra Italien som fokuserar på just druvan Aglianico. Jordmånen där är vulkanisk och odlingarna på hög höjd (1326 meter) vilket tydligt avspeglas i vinets framtoning, både i flaskan och i form av etikett och namn. Den höga höjden gör att det är svalt samtidigt som solen skiner vilket låter druvan mogna långsamt och stressfritt. Det i sin tur ger ett mer elegant och karaktärsfullt vin som dessutom har tydlig terroir från den vulkaniska jordmånen vilket ger en frisk, ren och mineralrik underton. Ett riktigt bra köttvin som borde kosta mycket mer än det gör. Vi vet inte hur de lyckas men är desto snabbare på att snappa upp dessa projekten när de lanseras!