• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Teófilo Reyes Ribera del Duero Crianza 2018

Aromerna erbjuder anteckningar av mogen frukt, karameller och rostade toner. Smakerna är silkeslena, med mineraliga toner och inslag av solmogen frukt och balsamico, och välstrukturerade tanniner.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
2.1 g/l
199kr 229kr

Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Teófilo Reyes Ribera del Duero Crianza 2018

199kr 229kr

Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Lagerstatus:
370 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Teófilo Reyes var en visionär och en pionjär bland vinproducenterna i Ribera del Duero, en man som förutspådde att framtiden för regionen var mycket ljus och satsade allt på ett enda kort, kvalitet och excellens. I mer än 40 år sökte han efter det bästa vinet som Ribera del Duero kunde uppbringa, ett idogt slit som till slut nådde kulmen av hans kreativa arbete - vinet som har hans egna namn "Teófilo Reyes". Den första årgången, 1994, utsågs av Robert Parker till ett av de 10 bästa vinerna i världen i Wine Spectator, vilket också var det första spanska vinet som fick detta hedervärda betyg.

Rankorna till hans Crianza är planterade på jord sammansatt av mörk kritjord, lera och kalksten, på en altitud mellan 750 och 920 meter över havet. Druvorna handplockas och manuellt urval sker på vingården. Jäsning sker i rostfria tankar vid kontrollerade temperaturer, maceration med druvskal och försiktig pressning. Åldringsprocessen äger rum i franska och amerikanska ekfat i 16 månader.

Utmärkelser

Guld Gilbert & Gaillard, 2020
Guld - Mundus Vini, 2020
Silver - Mundus Vini, 2021
91/100 - Gilbert & Gaillard, 2020

Passar till

Underbart matvin till lika eleganta kötträtter, gärna något långbakat från passiv grillning. Servera lite svalt, kring 18-19 grader, gärna efter en stund i karaff.

Produktinformation

Lagerstatus
370 st
Lagring
Drick nu, till och med 2025
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Intensiv körsbärsröd, med en granatröd kant
Land
Spanien
Region
Kastilien-León
Distrikt
Ribera del duero
Klassifikation
DO
Producent
Bodegas Teófilo Reyes
Huvuddruva
Tempranillo
Druvor
100% Tempranillo
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2.1 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS