• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN
Pey Blanc l'Instant Rosé 2020 Grenache

Pey Blanc l'Instant Rosé 2020

"Kryddig Provence-blend från regionens nya stjärna"

Pris 129 kr
Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Friskt & Bärigt
Färg
Ljust laxrosa
Land
Frankrike
Region
Provence
Distrikt
Méditerranée
Klassifikation
IGP
Producent
Pey Blanc
Huvuddruva
Grenache
Druvor
50% Grenache, 30% Cinsault, 20% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.2 g/l
Alkoholhalt
13.5%
Se även

Doft & smak

Frisk, ren och elegant doft med litchi, röda körsbär och vita blommor. Typisk, ren och frisk smak av ljusa stenfrukter, citrus, mineral och vitpeppar innan en frisk och ren avslutning.

Passar till

Gott till allt ifrån aperitif, via säsongssallad till lättare kötträtter eller medelhavstapas. Servera kylt kring 10 grader.

Beskrivning

Djupt inrotad bland de bästa vingårdslägena i och kring Aix-en-Provence har Château Pey Blanc under lång tid varit en av de populäraste producenterna bland lokalbefolkningen men med historisk små produktionsvolymer så har få flaskor hamnat på export. I och med lite förvärv av nya vingårdar har de på senare år börjat sälja till nya marknader och vi lyckades tränga oss först i kön och skaffa exklusivitet i Sverige! Provence nya stjärna enligt flera vinrecensenter och vi kan bara hålla med. Deras l'Instant Rouge är en klassisk blend på Carignan och Grenache.

Vinmakning

Druvor från vingårdar med lera och kalksten och en genomsnittlig ålder på 30 år. Efter skörd får vinet kallmacerera innan en naturlig jäsning startar med daglig överpumpning. Vinet får sedan mogna 12 månader i ståltank.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS