Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Languedoc-Roussillon Frankrike
Bijou Cuvée Jolie Terre de Providence Rosé 2023 Grenache

Bijou Cuvée Jolie Terre de Providence Rosé 2023

129kr

1 flaskor
Bijou Cuvée Jolie Terre de Providence Rosé 2023 Grenache
Bijou Cuvée Jolie Terre de Providence Rosé 2023 129kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
500+ st

Nästintill vit sydfransk rosé!

Perfekt som aperitif eller till medelhavsinspirerad mat som grillade languster. Servera kring 10 grader.

Läckert uppfriskande aromatik av röda bär, krämig vit persika, kamomill och gul citrus. Kroppen är lätt, fräsch men samtidigt med en fyllig smak. En lång och smultronsmakande avslutning.

Omdömen

Beskrivning

En hyllning till moder natur.

Namnet 'Terre de Providence' syftar till naturens omvårdnad och skydd av jorden eller 'Terre'. Utan denna 'providence' skulle terroiren inte vara som den är idag.

Druvor är skördade från utvalda vingårdar i foten av Svarta bergen runt appellationerna Saint Chinian, Faugères och Côteaux de Languedoc. Vinrankor är mellan 25-50 år. Maximalt skördeuttag av 47 hl/ha.

Druvorna till Cuvée Jolie Terre de Providence handskördas noggrant, avstjälkas och krossas sedan skonsamt. Inhemsk jäst används för att jäsa vinet i 15 till 18 dagar i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Jäsningen sker vid låga temperaturer på 14-16 °C för att bevara de delikata fruktiga smakerna. Varje druvsort skördas och jäses separat för att slutligen blandas samman och skapa ett utmärkt exempel på sydfransk rosé.

Utmärkelser

"Efter ett par dagar med provsmakning av roséviner från södra Frankrike fick detta vin oss att resa oss upp och le vid slutet av en lång provsmakning. Blekare än den blekaste bleka, Snövit skulle vara avundsjuk! Lite vit och röd frukt i doften och sedan en enorm överraskning på gommen. Massor av saftig syra. Mycket mogen vit och röd frukt, lite krämig persika, en antydan till restsötma eller mognad. Ganska läcker, saftig, oljig frukt med balanserad krämig syra – glömde att spotta ut det, det var så lätt att dricka! Verkligen läckert!” - Elizabeth Gabay, Master of Wine

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt

Finns i samling