• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Lievland Cabernet Sauvignon 2017 Cabernet Sauvignon

Lievland Cabernet Sauvignon 2017

"Stor och elegant Cabernet Sauvignon från männen bakom MAN på en blandning av Stellenbosch och Paarl!"

Pris 169 kr 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 1 st kvar
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 10-15 åren.
Karaktär
Elegant & Fruktigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
86% Cabernet Sauvignon, 8% Cinsaut, 6% Shiraz
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14%

Doft & Smak

Inbjudande aromer av rostade kryddor, tobak och klassiska svarta vinbär. Dessa aromer följer med i smakerna tillsammans med ekig vanlij från mognaden i fat. Saftiga smaker av vingummi tillsammans med ett långt, ihållande avslut. Petit Verdot tillför sammetslena tanniner och en ton av mogna björnbär.

Utmärkelser

91 poäng - Tim Atkins, 2019

Passar till

Servera runt 16-20 grader. Utsökt till en grillad ryggbiff med tomatsallad, sotad kyckling med taboulleh eller med en bit lagrad gruyéreost.

Beskrivning

Lievland Cabernet Sauvignon är producerad på en blandning av svalt odlad frukt i Stellenbosch och frukt från varma Paarl vilket resulterar i ett balanserat och komplext vin med både struktur och elegans från Stellenbosch och mer frukt och fyllighet från Paarl-frukten. Alla druvor handplockades tidigt i gryningen i mars och efter jäsning fick juicen mogna på små franska ekfat i cirka 13 månader i en sval källare. Drick nu eller spara upp till 15 år!

Om producenten

Lievland, direkt översatt, betyder "kärleksland" och man har ett hjärta av sten om man inte blir lite förälskad bara av att komma till deras gård, så vackert är det. För 20 år sedan var Lievland en av Sydafrikas absoluta topproducenter men har det senaste decenniet misskötts tills förra året då männen bakom MAN köpte gården med målet att ge gården sin forna stjärnglans. Första gången José och Tyrrel (två av de tre huvudägarna av MAN) besökte Lievland möttes de av två vildhästar som hade adopterat en springbok. Denna berörande scenen inspirerade dem till den nya etiketten som föreställer Cupidus, kärleksguden, ridande på en springbok, Sydafrikas nationaldjur.