Domaine Francois Millet Sancerre Blanc 2019 Sauvignon Blanc

Domaine Francois Millet Sancerre Blanc 2019

Pris 199 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
58 st
Lagring
Drick nu, till och med 2021
Karaktär
Fruktig & Elegant
Färg
Ljust gyllene
Land
Frankrike
Region
Loire
Distrikt
Sancerre
Klassificering
AOC
Producent
Domaine Francois Millet
Huvuddruva
Sauvignon Blanc
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13%
Se även

Doft & Smak

Ett elegant sammanvävt vin med intensiva och komplexa aromer, en smakprofil som går åt gula frukter såsom aprikoser, persika och citrus. Lång finish som avslöjar de subtila vegetativa tonerna typiska för viner från området med en snygg och välbalanserad helhetskänsla, avslutande frisk syra samt en krispig ihängande känsla av mineralitet.

Utmärkelser

91/100 - Wine Enthusiast

Passar till

Serveras kyld 10-12°C som aperitif eller tillsammans med vänner, eller runt 12-14°C till t.ex. en fisktartar, en elegant fiskrätt med vit smörsås, en omelett med kantareller, eller bräserad skinka med en vit sås.

Beskrivning

Historien om François Millet startade 1850, då domänen grundades av förfäderna Bernard och Pierre. Vingården ligger i departementet Bué, ca två timmars bilresa från Paris, precis intill Loire-floden. Bernard och Pierre, som tidigt märkte att jorden på deras ägor var av högsta kvalitet för druvodling, började således odla Sauvignon Blanc och Pinot Noir. De hade bägge en välutvecklad smakpalett och insåg att det inte var helt lätt att få ut terroirens subtilitet. Därför la de stor vikt vid att vårda sina rankor och också se till att de följde de, för tiden, senaste tekniska innovationerna. Idag om du åker för att besöka domänen kommer du träffa familjens femte generations vinodlare, Monique, François eller Nicolas.

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre.

Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket drivs av Vinoteket.com ApS