Château Caraguilhes Gourgoules 2017 Shiraz-Syrah

Château Caraguilhes Gourgoules 2017

"Sommarens bästa ekologiska grillvin som vi tror att du kommer att gilla!"

Pris 189 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
162 st
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Fruktigt & Rent
Färg
Djupt dov rubinröd med lila kant
Land
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
50% Syrah, 25% Carignan, 15% Grenache Noir, 10% Mourvèdre
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Koncentrerad, mörkfruktig doft av tapenad, mint och svartpeppar. Komplexa dofter av örter och kryddor i bakgrunden. Robust, silkeslen smak med tydliga inslag av peppar, björnbär och svarta oliver. Frisk och rå avslutning med tydlig terroir och naturvinsfokus.

Utmärkelser

91 poäng Robert Parker

Passar till

Trevlig bara som det är i all sin rena fruktighet. Gott till anka med oliver, ugnsrostad fläsksida med fikon eller till grillade lammkotletter med mycket rosmarin. Servera svalt, kanske till och med lätt kylt, kring 16-17 grader.

Beskrivning

Sommarens bästa ekologiska grillvin som vi tror att du kommer att gilla!

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Gourgoules är deras naturvin helt utan tillsatser och producerat med minimal mänsklig inverkan.