Servera svalt runt 16-18 grader. Passar bra att servera tillsammans med kött, baljväxter, ris, patéer eller alla slags ostar.
Friska och intensiva aromer som är koncentrerade och täta av mogen frukt och sötma. Mjuka och omslutande smaker med välbalanserad kropp. Långt och fint avslut.
Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Vinerna görs på mestadels Monastrell (Mourvèdre i Frankrike) och precis som i södra Frankrike är de generöst fruktiga med lite jordiga toner. Deras rödvin Tranco är en fruktig och smakrik blend på Cabernet och Monastrell. Årgång 2010 fick hela 90 poäng av vingurun Robert Parker.