• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Bodegas Barahonda Monastrell 2017 Monastrell

Bodegas Barahonda Monastrell 2017

"Smakrik och prisvärd Monastrell"

Pris 119 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
69 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Djupt blålila
Land
Spanien
Region
Murcia
Distrikt
Yecla
Klassificering
DO
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Monastrell
Druvor
100% Monastrell
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14%
Se även

Doft & Smak

Rund, mörkfruktig och kryddig doft av björnbär, plommon, peppar och kakao. Medelfyllig med varm frukt, vinbär, plommon och choklad. Sköna tanniner och en frisk syra innan en fruktig, lite saftig avslutning.

Passar till

Typiskt allroundvin som passar alltifrån ostar, pasta, paella, grillade korvar och hamburgare. Servera svalt kring 17-18 grader.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Vinerna görs på mestadels Monastrell (Mourvèdre i Frankrike) och precis som i södra Frankrike är de generöst fruktiga med lite jordiga toner. Just vinet Monastrell är ett typexempel på vad regionen producerar bäst - stora och smakrika viner til riktigt bra pris.