Servera runt 16-20°C, till vällagrade ostar, rätter på köttfärs, nötkött, lamm och vilt, gärna med svamp- eller tryffeltillbehör.
Härlig färg och intensiva aromer. De röda frukterna smälter vackert med de subtilt rostade kryddorna från ekfaten. Vinet har en behaglig karaktär i kombination med lena och eleganta tanniner. Bra längd med uttrycksfulla toner av frukt och kryddor.
Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser.