Beskrivning

Aristocratico är en serie viner från en av Italiens större vinhus, EnoItalia, som är skapad för att leverera maximalt med karaktär och värde för stilen och ursprunget. Just deras Ripasso är en smakrik, klassisk och fruktig Ripasso (vin som jäser på skalresterna från Amarone-produktionen) i läcker förpackning.

Passar till

Drick till typiska italienska vardagsrätter som pasta, pizza, ostar eller en risotto med svamp. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Utmärkelser

Guld - Berliner Wein Trophy, 2020
Guld - Gilbert & Gaillard, 2020

Produktinformation

Lagerstatus
13 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Venetien
Distrikt
Valpolicella Ripasso
Producent
Aristocratico
Huvuddruva
Corvina
Druvor
70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
0.8g/100ml
Alkoholhalt
13.5%
Se även
 • Producent

  Aristocratico

  Essensen av aristokratisk elegans - så beskrivs vinerna i den här serien. Typiska viner från kända italienska vinregioner som valts ut, skapats och förpackats med stil och klass.

 • Huvuddruva

  Corvina

  Amaronedruvan numero uno.

 • Region

  Venetien

  Vad många kanske inte vet är att regionen Veneto (eller Venetien) i norra Italien är hem för välkända och storsäjande viner såsom Amarone, Ripasso, Valpolicella och Prosecco, men det är även här de inte helt okända vinerna Soave och Bardolino kommer ifrån också.

 • Distrikt

  Valpolicella Ripasso

  Ripasso är ett rött vin som ibland kallas för lillebror till Amarone. Det kommer från distriktet Valpolicella i nordöstra Italien och är ett fruktigt och mjukt vin.