Bodegas Barahonda Tranco 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Bodegas Barahonda Tranco 2016 Cabernet Sauvignon

Bodegas Barahonda Tranco 2016

Bodegas Barahonda Tranco 2016

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 119 kr

Lagerstatus
225 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta fyra åren
Karaktär
Fruktig och smakrik
Färg
Djupt körsbärsröd
Land
Region
Distrikt
Producent
Bodegas Barahonda
Huvuddruva
Druvor
60% Cabernet Sauvignon, 40% Monastrell
Typ
Rött
Sockerhalt
2 g/L
Alkoholhalt
14,0%

Doft & Smak

Friska och intensiva aromer som är koncentrerade och täta av mogen frukt och sötma. Mjuka och omslutande smaker med välbalanserad kropp. Långt och fint avslut.

Passar till

Servera svalt runt 16-18 grader. Passar bra att servera tillsammans med kött, baljväxter, ris, patéer eller alla slags ostar.

Beskrivning

Bodegas Barahonda grundades 1925 i Yecla i sydöstra Spanien (strax väster om Alicante) och är regionens gigant med sina 150 hektar vinodlingar. Regionen är fortfarande relativt okänd men börjar, tillsammans med grannen Jumilla, oftare och oftare nämnas för sina prisvärda och spännande viner. Barahonda är en partner till oss sedan många år tillbaka och producenten har gått från klarhet till klarhet och har nyligen byggt ett helt nytt, toppmodernt vineri som ytterligare bärgar för toppkvalitet till kanonpriser. Vi ser fram emot alla nya lanseringar de bjuder på! Vinerna görs på mestadels Monastrell (Mourvèdre i Frankrike) och precis som i södra Frankrike är de generöst fruktiga med lite jordiga toner. Deras rödvin Tranco är en fruktig och smakrik blend på Cabernet och Monastrell. Årgång 2010 fick hela 90 poäng av vingurun Robert Parker.