• Fri frakt hem till dörren
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5 • 33 495 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Varukorg

Att betala
Till kassan

Beskrivning

Supertoscanaren Non Confunditur såg dagens ljus första gången 2002. Vinets latinska namn kan översättas till "Förvirra inte". Orden var en del av vapenskölden som tillhörde den kraftfulla familjen Gaetani d'Argona, bosatt i byn Argiano under medeltiden. Budskapet signalerade att adelsfamiljens ättlingar ej skulle förväxlas med annan adel. Samma budskap förmedlas genom grevinnan Noemi i detta vin, Non Confunditur är inte bara en "supertoscanare", det är ett vin av anmärkningsvärd kvalitet.

Passar till

Servera strax under rumstemperatur, mellan 18-20 grader, gärna till fågel, vilt, lammoch nöt. Fungerar alldeles utmärkt till lagrade ostar.

Utmärkelser

94/100 - James Suckling

Produktinformation

Lagerstatus
14 st
Lagring
Kan lagras 5-10 år
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Rubinrött
Land
Italien
Region
Toscana
Producent
Tenuta di Argiano
Huvuddruva
Sangiovese
Druvor
40% Sanvgiovese, 30% Cabernet Sauvignon. 20% Merlot, 10% Syrah
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
<0.3 g/100ml
Alkoholhalt
14%
Se även
  • Producent

    Tenuta di Argiano

    Argiano är ett välkänt kvalitetsvarumärke i Brunello med höga betyg av bland annat Robert Parker och James Suckling. Med rötter i Sassicaia har Argiano blivit en ikon i Montalcino.

  • Huvuddruva

    Sangiovese

    Sangiovese "jupiters blod" odlas över hela landet, men framförallt i Toscana och Emilia-Romagna. Rödbäriga och eleganta viner som utgör några av Italiens finaste viner så som Chianti och Brunello di Montalcino.

  • Region

    Toscana

    Toscana är med sin vackra landsbygd och sina goda viner Italiens mest kända vinregion. Här produceras flera berömdheter, såsom Chianti och Brunello di Montalcino, båda gjorda på Sangiovese-druvan.

  • Karaktär

    Fruktigt & Smakrikt

    Under denna kategori går viner med stor fruktaromatik och de är ofta unga, men även viner med begynnande mognad utan allt för mycket fatpåverkan passar in här.