Moli Coloma Cava Brut Nature Gran Reserva NV Macabeo

Moli Coloma Cava Brut Nature Gran Reserva NV

"Torr och komplex Cava Gran Reserva"

Pris 149 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Torrt & Elegant
Färg
Komplext gyllengul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
Macabeo, Parellada och Xarel.lo
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & Smak

Frisk och komplex doft av småkakor från de 36 månaderna på jästfällningen tillsammans med gula frukter som persika, äpplen och citrus. Frisk, fruktig och knaster torr smak med elegant mousse. Seriös, frisk och lång avslutning.

Passar till

Komplex och snustorr stil som passar bra till mat. Testa till fisk- och skaldjursrätter, en grillad kyckling eller sommarens trädgårdsmat som sallader, paj eller wraps. Servera väl kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Sumarroca har blivit utsedd till Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Vinet är naturligtvis gjort enligt den traditionella metoden. Alla deras viner görs med ekologiska metoder och inom ett par år kommer alla viner att vara certifierade, den processen tar nämligen ett bra tag. Sumarroca-familjen har över 450 hektar vinstockar planterade på en kalkrik mark, vilket ger druvorna en anmärkningsvärd intensitet och mineralitet. I källaren är de kompromisslösa och endast högsta kvalitet duger. Kvaliteten på druvorna och trycket i flaskan gör deras Cava oerhört svår att skilja ifrån "riktig" Champagne. Deras Brut Nature innehåller bara något gram socker jämfört med en Brut som har mellan 8 och 12 gram/liter.