Lievland Bushvine Pinotage 2017 Pinotage

Lievland Bushvine Pinotage 2017

"Elegant och klassisk Pinotage med ett härligt friskt lyft från Cinsaut. Måste provas."

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
89 st
Lagring
Drick nu eller spara i 5-7 år
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Djupt blålila med röd kant
Land
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
88% Pinotage, 9% Cinsaut, 3% Shiraz
Typ
Volym
750 ml
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Typisk Pinotage-doft av mörka körsbär, vanilj och choklad tillsammans med viss kryddighet och smörkola. Stor, fruktig smak med mogna plommon, vinbär, körsbär och rökiga, kryddiga toner från fatlagringen innan mer sötkryddiga toner av vanilj. Mjuka, runda tanniner innan en len avslutning.

Utmärkelser

91 poäng Wine Enthusiast, 2019
91 poäng Tim Atkins, 2019

Passar till

Servera vid 18°C till kraftiga rätter som ugnsstek på lamm, nöt eller vilt. Passar även utmärkt till rika gratänger, som moussaka, pasta eller rotsaker och grillat.

Beskrivning

Lievland Bushvine Pinotage är producerad i en elegant och traditionell stil med mycket röd frukt och vanilj från faten. En liten skvätt (9%) Cinsaut ger ett extra lyft till den aromatiska delen och ger en ytterligare elegant och delikat nivå till vinet. Just 2017 var ett torrt år med nästan inget regn vilket ledde till ovanligt koncentrerade fruktaromer i druvorna. Efter att ha handplockats i gryningen i februari avstjälkades de, krossades och vill kallmacerera. Efter jäsning fick vinet mogna 12 månader i en blandning av fransk och amerikansk ek. Resultatet är ett elegant men smakrikt vin som gjort för att drickas till ugnsrostat lamm.

Om producenten

Lievland, direkt översatt, betyder "kärleksland" och man har ett hjärta av sten om man inte blir lite förälskad bara av att komma till deras gård, så vackert är det. För 20 år sedan var Lievland en av Sydafrikas absoluta topproducenter men har det senaste decenniet misskötts tills förra året då männen bakom MAN köpte gården med målet att ge gården sin forna stjärnglans. Första gången José och Tyrrel (två av de tre huvudägarna av MAN) besökte Lievland möttes de av två vildhästar som hade adopterat en springbok. Denna berörande scenen inspirerade dem till den nya etiketten som föreställer Cupidus, kärleksguden, ridande på en springbok, Sydafrikas nationaldjur.

Finns i