Hentley Farm The Stray Mongrel Gsz 2014
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Premanent nedsatt pris Prisvinnande vin
Hentley Farm The Stray Mongrel Gsz 2014 Grenache
Nyhet!
Elderton Estate GSM 2017

Pris: 229 kr

Hentley Farm The Stray Mongrel Gsz 2014

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med 2020
Karaktär
Smakrikt och fylligt
Färg
Djupt rubinröd med lila kant
Land
Distrikt
Producent
Hentley Farm Wines
Huvuddruva
Druvor
Grenache, Shiraz, Zinfandel
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Fruktig, stor och saftig doft av björnbär, blåbär och svartpeppar. Tydliga fatkaraktärer i bakgrunden och en sötlakritston genom hela doften. Fyllig, saftig och typisk smak med stor frukt, mycket kryddor, marmelad och kaffe. Lång, tanninfast avslutning.

Utmärkelser

Winery of the Year The Wine Companion 2015
94 poäng James Halliday
90 poäng eRobertParker.com

Passar till

Smakrikt vin som gillar att paras ihop med köttiga, stora maträtter som hemgjord burgare, långkok eller en rökt köttbit. Servera svalt, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Hentley Farm grundades i mitten av 90-talet när Keith Hentschke (från den kända vinproducentfamiljen) bestämde sig för att starta eget och gjorde djup research på var det fanns optimala förutsättningar för att producera riktigt toppviner. Beslutet föll på vingårdslägen i Seppeltsfield i Barossa Valley där Keith köpte 60 hektar vinodlingar. Sedan inleddes ett lika noggrant arbete med att optimera alla odlingarna för kvalitetsproduktion varför första årgången under varumärket inte lanserades förrän 2002. Idag är Hentley Farm en av de absolut främsta producenterna från hela Australien och extremt eftertraktade då all produktion säljs på allokering. Tack vare våra existerande kontakter i regionen har vi blivit rekommenderade för Keith och Hentley Farm och är därför extremt stolta över nu vara deras exklusiva partner i Sverige. Under 2015 utsågs Hentley Farm till "Årets vinproducent" i Australien av James Halliday, Australiens främsta vinrecensent.