Ekologisk "single vineyard" nebbiolo som för tankarna till en bättre Barolo!
Vingården grundades 1982 av de två framstående vinmakarna Claudio Conterno och Guido Fantino, vilka betraktas som de drivande krafterna bakom verksamheten.
Belägen i Monforte och dess omgivningar äger egendomen cirka 25 hektar vinodlingar. Monforte, ansedd som hjärtat i Barolo, producerar viner som präglas av sin djupa färg, kraftfulla karaktär och imponerande lagringspotential.
Från start har Conterno-Fantino intagit en modern approach, där både moderna tekniker och filosofin kring produktionen har varit avgörande. I källaren används franska barriquer och nya fat, med kort macerationstid vid höga temperaturer för att extrahera frukt och skapa en len tanninstruktur. Målet är att minimera påverkan på vinet för att sanningsenligt reflektera och respektera de individuella terroirerna. Sedan 1996 har man bedrivit organisk odling i vingårdarna och strävar efter att utföra allt arbete så naturligt som möjligt.
Conterno-Fantino kan stoltsera med tre av de mest ansedda Cru-lägena i Monforte: Barolo Mosconi, Barolo Sori Ginestra och Barolo Vigna del Gris. De två förstnämnda karakteriseras av sin kraftfulla och mörka profil, medan Vigna del Gris utmärker sig som det mer eleganta alternativet.