• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Château Caraguilhes Classique Rouge 2018 Syrah

Château Caraguilhes Classique Rouge 2018

Château Caraguilhes Classique Rouge 2018

Pris 159 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 2 st kvar
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 4-5 åren.
Karaktär
Fruktigt & Smakrikt
Färg
Djupt blålila med klar kant
Land
Distrikt
Huvuddruva
Druvor
60% Syrah, 30% Carignan, 10% Grenache
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Koncentrerad, rödfruktig doft av körsbär, hallon och vinbär tillsammans med mynta och svartpeppar. Tydlig, ren och fruktig smak med körsbär, vinbär och peppar tillsammans med frisk syra och lena tanniner. Bra balans mellan alla element lämnar en sugen på en andra klunk.

Passar till

Väldigt trevligt vin tillsammans med goda vänner och lite plock eller till knaprig fläsksida med fikon, grillade franska korvar eller till lamm. Servera svalt, kring 17-18 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Deras Classique är precis som det låter en klassisk, expressiv blend.