Cantina Danese Corvina Veronese Appassimento Corvina

Cantina Danese Corvina Veronese Appassimento

Pris 132 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Vini dei Cardinali Valpolicella Ripasso 2016

Pris: 159 kr

Permanent prissänkt Ripasso i klassisk stil!

Lagring
Drick nu och fram till 2020.
Karaktär
Fylligt och fruktigt
Färg
Djupt rubinröd
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Corvina
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
6,8 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Kategorier

Doft & Smak

Ett glädjande vin med massor med smaker som inkluderar mogna svarta körsbär, choklad och plommon. På gommen är den fyllig med eleganta sammetslena tanniner. En fin syra och friskhet som bygger upp mot en lång och harmonisk avslutning.

Passar till

Servera sval, mellan 14-16 grader, gärna till en krämig pasta med tryffel, mellanlagrade ostar, lättare kötträtter och grytor.

Beskrivning

"Appasimento" är den traditionella Valpolicellametoden att lätta torka druvorna innan fermenteringen, På en månad tappar druvorna ca 30% vätska, vilket gör juicen mer koncentrerad vilket höjer smaken och gör vinet mer kraftfullt. Familjen Danese grundade i början på 50-talet en vinbutik i den lilla staden Roncà som ligger i Verona-prvinsen nära Soave DOC och Valpolicella DOC-områdena. Det började som en traditionell vinhandel som främst sålde vin på bulk. Men i takt med att efterfrågan på buteljerat vin ökade på nationellt och internationellt på 80-talet, grundade tre kusiner i Danesefamiljen ett nytt företag och investerade i sin första produktionsanläggning. Sedan 1997 ägs Cantina Danese Srl av far och son där sonen Luca Danese är VD. Cantina Danese jobbar aktivt med att alltid ligga i framkant i en ständigt föränderlig vinmiljö och som en viktigt del i det investerar de kraftigt i ny produktutveckling. Men kunden ständigt i fokus hoppas familjen Danese att du skall uppskatta både stunden och ögonblicket lika mycket som deras vin du dricker det i.