• Fri frakt Fri frakt
  • Snabb hemleverans Snabb hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Anselmi San Vincenzo 2018 Garganega

Anselmi San Vincenzo 2018

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
348 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Distrikt
Klassificering
Producent
Huvuddruva
Druvor
70% Garganega, 20% Chardonnay, 10% Sauvignon Blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
2,5 g/l
Alkoholhalt
12,5%

Doft & Smak

Aromatisk, stor och väldigt speciell doft med lager på lager av mogna äpplen, bakade päron, pajskal, ananas och citrus. Medelfyllig, frisk och väldigt saftigt fruktig smak med mer päron och rund citrusfrukt, honung, citrusmarmelad och persikor.

Passar till

Underbart aperitif-vin men också riktigt bra till grillade skaldjur, halstrad vit fisk, färskostar eller en sommarsallad med färska räkor. Servera väl kylt, kring 9-10 grader.

Beskrivning

Anselmi drivs av pappa Roberto och dotter Lisa där den förstnämnda är vinmakare och den sistnämnda sköter det kommersiella. Idag nämns Anselmi ständigt i första andetaget när man pratar om Italiens bästa vitviner men vägen dit har inte alltid varit glasklar. Roberto tog över firman av sin far, som på den tiden sålde det mesta av skörden och gjorde enklare bordsviner av det som han inte sålde av, och bestämde sig direkt för att gå i rakt motsatt riktning. Roberto ville bara producera kvalitetsviner och satte sig därför på tvären mot Soave-konsortiet då han tyckte de hade alldeles för låga kvalitetskrav. Där och då bröt han sig ur och började producera en form av super-Soave där han deklassificerar sina viner till IGT Veneto men kan istället agera fritt i vineriet och producera viner i yppersta världsklass. Idag är Anselmi en av de producenterna som finns på flest trestjärniga krogars vinlistor och vinerna hyllas för sin unika karaktär för varje år som går. San Vincenzo är deras instegsvin på främst Garganega och är ett otroligt komplext och elegant vin för 139 kr...