• Gratis hemleverans, 1-2 dagar Fri frakt
  • Snabb hemleverans, 1-2 dagar Snabb hemleverans, 1-2 dagar
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Riposte Katana Chardonnay 2016 Chardonnay

Riposte Katana Chardonnay 2016

Riposte Katana Chardonnay 2016

"Supersnygg, svalklimats-Chardonnay från mästaren Tim Knappstein!"

Pris 249 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
Bara 11 st kvar
Lagring
Drick nu eller till och med 2022
Karaktär
Fruktig & Komplex
Färg
Djupt gyllengul
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1,5 g/l
Alkoholhalt
13,2%

Doft & Smak

Fruktig, rund och elegant doft med tydliga inslag av vit stenfrukt, citrus, apelsin och ett snyggt stråk av mineraler och ekfatstoner. Rund, stor och frisk smak av mogen stenfrukt, citrus, vitpeppar, eleganta fattoner och en lång frisk syra i den annars krämigt läckra strukturen.

Passar till

Klassiskt vin till vit fisk med smörsås men potent nog att även passa bra till fågel med rivet citronskal eller till någon form av matigare pastarätt. Servera svalt men inte för kallt, kring 13-15 grader.

Beskrivning

Druvorna till vinet kommer ifrån en vingård i Adelaide Hills som heter Charlie's Patch. Under våren beskärdes rankorna kraftigt för att ge mindre skörd (högre koncentration) mer solexponering och lägre sockerhalter. Efter att alla druvor handplockades på natten pressades klasarna hela och flyttades sedan direkt över till franska ekfat för jäsning. Vinet fick där ligga med sin jästfällning för den där härligt krämiga Chardonnay-tonen och faten blandades sedan ihop före buteljering i december 2016. Idag, cirka två år senare, är det perfekt drickmoget men kan utan problem sparas i ytterligare 3-4 år. Underbart som det är eller drick till torskrygg med citrusstänkt smörsås.

Om producenten

Tim Knappstein är en legened i Australien och har framför allt gjort sig ett namn som svalklimats-mästaren. Idag är han bl.a. ordförande i National Cool Climate Wine Show där de varje år utser och provar igenom alla Australiens bästa viner från svala odlingsområden. Projektet Riposte är ett gemensamt dito mellan Tim och hans son Nick. Ett klassiskt familjeföretag i boutique-storlek som varje år producerar bland de bästa vinerna ifrån Adelaide Hills.