• Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Elderton E Series Shiraz Cabernet 2016 Shiraz

Elderton E Series Shiraz Cabernet 2016

Elderton E Series Shiraz Cabernet 2016

Pris 149 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
183 st
Lagring
Drick nu till och med slutet av 2021
Karaktär
Stort & Fruktigt
Färg
Djupt mörklila.
Land
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
85% Shiraz, 15% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Volym
750 ml
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Kryddig, mörkfruktig doft med massor av björnbär och svartvinbär tillsammans med lite ekfatstoner av choklad och kakao. Mellanfyllig, tuggig smak med bra tanniner. Saftig mörk frukt, lakrits och kakao och en avslutning med mycket bär och kryddor.

Passar till

En klassisk kompis till vällagad vardagsmat som t.ex. pasta bolognese eller som Elderton själva föreslår: "a great accompaniment to the classic Aussie BBQ with good mates". Servera strax under rumstemperatur kring 20 grader.

Beskrivning

E Series är Eldertons varumärke som fokuserar på riktigt prisvärda vardagsviner med en förvånansvärt hög kvalitet. Trots att de produceras av riktigt bra Barossa-frukt och produceras i samma vineri och av samma vinmakare som övriga viner så är fokus att prislappen ska förbli låg. Deras Shiraz och Cabernet Sauvignon-blend är härligt mörkfruktig och mellanfyllig med fina toner av lakrits och kakao med en avslutning som bjuder på mycket bär och kryddor. Servera till en klassisk Spaghetti Bolognese eller som bröderna Elderton själva föreslår: "A great accompaniment to the classic Aussie BBQ with good mates"