Elderton E Series Shiraz Cabernet 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Nyhet!
Elderton E Series Shiraz Cabernet 2015 Shiraz

Elderton E Series Shiraz Cabernet 2015

Elderton E Series Shiraz Cabernet 2015

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 149 kr

Lagerstatus
500+ st
Lagring
Drick nu till och med slutet av 2019
Karaktär
Stort & Fruktigt
Färg
Djupt mörklila.
Land
Distrikt
Producent
Elderton Wines
Huvuddruva
Druvor
85% Shiraz, 15% Cabernet Sauvignon
Typ
Rött
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Kryddig, mörkfruktig doft med massor av björnbär och svartvinbär tillsammans med lite ekfatstoner av choklad och kakao. Mellanfyllig, tuggig smak med bra tanniner. Saftig mörk frukt, lakrits och kakao och en avslutning med mycket bär och kryddor.

Passar till

En klassisk kompis till vällagad vardagsmat som t.ex. pasta bolognese eller som Elderton själva föreslår: "a great accompaniment to the classic Aussie BBQ with good mates". Servera strax under rumstemperatur kring 20 grader.

Beskrivning

E Series är Eldertons varumärke som fokuserar på riktigt prisvärda vardagsviner med en förvånansvärt hög kvalitet. Trots att de produceras av riktigt bra Barossa-frukt och produceras i samma vineri och av samma vinmakare som övriga viner så är fokus att prislappen ska förbli låg. Deras Shiraz och Cabernet Sauvignon-blend är härligt mörkfruktig och mellanfyllig med fina toner av lakrits och kakao med en avslutning som bjuder på mycket bär och kryddor. Servera till en klassisk Spaghetti Bolognese eller som bröderna Elderton själva föreslår: "A great accompaniment to the classic Aussie BBQ with good mates"