Black Estate Home Chardonnay 2017
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Black Estate Home Chardonnay 2017 Chardonnay

Black Estate Home Chardonnay 2017

Black Estate Home Chardonnay 2017

Pris 319 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
Bara 10 st kvar
Lagring
Drick nu till och med 2025
Karaktär
Friskt & Komplext
Färg
Tydligt halmgult med gyllene kant
Region
Distrikt
Producent
Black Estate
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
13,5%
Se även

Doft & Smak

Vinet har en härlig ton av eleganta blomaromer, citrus och mandel på näsan. Oerhört fräsch och krispig men en liten antydan till smörighet som påminner om en de stora vita från Bourgogne. Avslutningen är fin, med mineraler, lite kryddighet med lite sälta.

Passar till

Serveras vid 8-10 grader Utmärkt till ugnrostad kyckling och kraftigare fiskrätter med rostad potatis. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Black Estate är en väldigt liten, familjeägd producent som drivs av paret Nicholas och Penelope tillsammans med Pen's föräldrar Rod och Stacey. De små odlingarna sköts helt ekologiskt och är belägna i premiumfokuserade distriktet Waipara. Familjen är i grund och botten vinodlare, snarare än vinmakare, så jobbet sköts främst i odlingarna och sedan får druvorna tala för sig själva. Så mycket naturvin det kan bli. Serien "Home" är deras ryggrad som reflekterar det bästa de kan producera från sin gård och 2017 Chardonnay är inget undantag - stor, smakrik och läckert elegant. Nya Världen-Chardonnay när den är som allra bäst!