Altavins Tempus 2015
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Altavins Tempus 2015 Syrah

Altavins Tempus 2015

Altavins Tempus 2015

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st

Pris 199 kr

Lagerstatus
98 st
Lagring
Drick nu till och med 2023
Karaktär
Elegant & Smakrikt
Färg
Rubinröd med tydligt lila kant
Land
Region
Distrikt
Producent
Altavins Viticultors
Huvuddruva
Druvor
50% Syrah, 30% Garnacha, 10% Carignan, 10% Merlot
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
15,0%

Doft & Smak

Stor, fruktig och komplex doft av röda skogsbär, mörka kryddor och inlagda körsbär. Medelfyllig till fyllig smak med stor, saftig fruktighet tillsammans med julkryddor, peppar, vanilj och kakao från ekfaten. Bra tanniner och en frisk, ren syra i avslutningen.

Passar till

Stort köttvin som passar särskilt bra till maträtter med relativt stor kryddighet samtidigt som det är väldigt elegant och därför även passar till ljusare kött som t.ex. kalv. Servera svalt, kring 18-19 grader, gärna efter en stund på karaff.

Beskrivning

Altavins är en liten vinfirma i sydvästra Katalonien, cirka 20 mil söder om Barcelona, i en lite bortglömd pärla till vinregion som heter DO Terra Alta. Regionen har en lång historia av vinproduktion men har hamnat i skymundan av storebröder i närheten som Priorat och Penedes (Cava). Altavins Viticultors grundades 2001 av Joan Bautista Arrufi som är något av en kändis i regionen och dessutom president för vinregionens styrelse. Vinerna Joan producerar har en fantastisk skärpa och renhet som är typiskt för regionen. Alla hans viner är naturligt producerade utan några kemikalier varken i vingårdarna eller i vineriet.