• 100% nöjd kund-garanti 100% nöjd kund-garanti
  • Gratis hemleverans Gratis hemleverans
  • Trygg e-handel Trygg e-handel
Ricca Terra Bullets Before Cannonballs Red Blend 2017 Nero d'Avola

Ricca Terra Bullets Before Cannonballs Red Blend 2017

"Kul druvblandning av Meldehavsdruvor från varma Riverina i Australien"

Pris 195 kr

Oj då, populära viner tar tyvärr slut snabbt.

Vi rekommenderar dig att istället testa denna kundfavorit

Lagerstatus
Slut
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Fruktigt & Kryddigt
Färg
Djupt blåröd med mörk kant
Land
Australien
Region
New South Wales
Distrikt
Riverina
Producent
Ricca terra vintners
Huvuddruva
Nero d'avola
Druvor
Nero d'Avola, Lagrein, Negroamaro, Tempranillo
Vintyp
Förslutning
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
2 g/l
Alkoholhalt
14,2%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Stor, djup och fruktig doft av mörka frukter och bär som plommon, björnbär, svarta körsbär och slånbär tillsammans med five spice kryddor, peppar och choklad. Smakrik, rund och varm smak av mycket blå frukt, medelhavsörter, mörka kryddor och kakao. Fina tanniner och en lagom syra ger en djup, lång avslutning.

Utmärkelser

Best blend AAVWS 2017

Passar till

Drick till pizza, pasta puttanesca, lasagne eller grillat kött. Servera strax under rumstermperatur, kring 18-19 grader.

Beskrivning

Uttrycket "bullets before cannonballs" härstammar från de gamla piraterna som använde den filosofin för att inte skjuta dyrbara kanonkulor i onödan utan sköt först enklare småkulor för att testa av projektionsbana och längd etc. Samma filosofi använder Terra Ricca då de utforskar förträffligheten hos nya druvsorter. De planterar massor av sticklingar av olika druvsorter i små kvantiteter för att testa vilka som ger bäst resultat innan de "skjuter skarpt" och planterar hela fält. Det kräver lite mer tålamod och dedikation men resultatet blir kanon :). En galen blandning av olika Medelhavsdruvor som ger ett expressivt, stort och varmt vin.

Om producenten

Ricca Terra grundades 2003 av makarna Ashley och Holly Ratcliff i syfte att lyfte bortglömda druvsorter som de ansåg vara perfekta för klimatet i Riverina som är väldigt likt det kring Medelhavet. Med en bakgrund som rikskänd flygande vindruvsodlare (Ashley) hittade han, i sitt tycke, perfekta odlingsmarker i lite undervärderade regionen Riverina som, tack vare sitt varma klimat mest producerade stora bulkviner. Ashley fann dock snabbt att det borde vara perfekt för just de druvorna som odlas kring Medelhavet och då främst i Italien och östra Spanien. En pionjär som snabbt gjort sig ett rykte som producent av flera av de mest spännande vinerna i landet.