Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Vitt vin
  • Alsace Frankrike
  • Friskt & Fruktigt
Lentz Riesling 2019 (halvflaska) Riesling

Lentz Riesling 2019 (halvflaska)

129kr

Sötma
Fruktsyra
Fyllighet
1 flaskor
Lentz Riesling 2019 (halvflaska) Riesling
Lentz Riesling 2019 (halvflaska) 129kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
17 st

Läckert mogen riesling på halvflaska!

Idealiskt att avnjuta till matiga sallader, till vit fisk, grillade skaldjur, sushi, musslor eller till getost. Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Doften är balanserad med inslag av citrus, aprikos och mineraliska toner. Smaken är aromatisk och med typisk smakprofil för mogen Alsace riesling, fokuserat på torkade aprikoser, frisk citrus och mogen saftig ananas. Vidare till inslag av krispig mineralitet vilket gör vinet komplext. Avslutet är långt och fint ihållande.

  • Volym: 375 ml
  • Alkoholhalt 12.5%
  • Sockerhalt 0.4g/100ml
  • Vitt vin

Omdömen

Beskrivning

Tillverkning

Den övervägande delen av vingårdens vinodlingar ligger på bergssluttningar, som njuter av det unika mikroklimatet på platsen. Vinodlingarna är syd-/sydvästvända, vilket säkerställer optimal mognad av druvorna. Åt väster skyddas de av Vogeserna, vilket gör Kaysersberg Valley till en av de torraste regionerna. Vinodlingarna odlas med respekt för miljön, varför vineriet gör sitt bästa för att begränsa jorderosion, minska utlakning och öka vinstockarnas allmänna hälsa. Druvorna till Riesling Lentz odlas i kalk- och lerhaltig jord.

Maceration med skal och lagring med lätt bottenfall. Ingen malolaktisk jäsning.

Om producenten

Alsace är en av Frankrikes vackraste vinregioner. Den sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och begränsas av Rhen i öst och av den låga bergskedjan Vogeserna i väst, vilket skyddar området mot fuktiga västvindar. Alsace är cirka 130 km långt från norr till söder, dess bredd varierar från endast några hundra meter till några kilometer. Vinodlingarna sträcker sig uppför Vogeserna från 400 till 600 meter över havet.

Beläget i hjärtat av Alsace och inte långt från Colmar ligger vingården Bestheim, som äger Lentz och är en av de ledande producenterna i Alsace. Deras vinodlingar ligger främst på sluttningar och har ett unikt mikroklimat med bra solbelysning. Vinodlingarna odlas med största respekt för miljön, och vineriet gör sitt bästa för att undvika erosion, förhindra utarmning av marken och säkerställa vinstockarnas styrka, så att de ger bra druvor som absorberar terroirets speciella egenskaper och förmedlar dem till vinet

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt