Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018 Roussanne

Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018

Pris 179 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
119 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgult
Land
Distrikt
Klassificering
Huvuddruva
Druvor
65% Roussanne, 35% Grenache blanc
Typ
Volym
750 ml
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även

Doft & Smak

Stor och expressiv doft med skön citrus, örter och mineral. Medelfyllig, rund smak med örter, citrus i olika former, fänkål, acacia och krossad sten. Frisk syra, stor munkänsla och en lång avslutning.

Utmärkelser

16/20 Jancis Robinson

Passar till

Gott till gratinerade skaldjur, bouillasbaisse, kammusslor, getost, fänkålssallad eller varför inte bara som det är? Servera kylt kring 9-10 grader.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Gourgoules är deras naturvin helt utan tillsatser och producerat med minimal mänsklig inverkan.