Biasiotto Spumante Brut Chardonnay

Biasiotto Spumante Brut

Pris 169 kr

Köp 1 st
Köp 4 st
Köp 6 st
Lagerstatus
122 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Rent och friskt
Färg
Ljust halmgul
Land
Region
Distrikt
Producent
Huvuddruva
Druvor
100% Chardonnay
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12%
Kategorier

Doft & Smak

Otroligt intensiva och anmärkningsvärda aromer med aromatiska toner av äpple, ananas och citrus. Balanserade och torra smaker som är friska, självsäkra och typiska.

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader på egen hand som en aperitif. passar även utmärkt att servera tillsammans med små aptitretare eller klassisk italiensk mat såsom en härlig risotto eller pasta.

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Spumante Brut är ett vackert ljust halmgult bubbel med anmärkningsvärda aromer och balanserade, torra smaker. Vinet har dessutom fått höga recensioner av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni i guiden The Best Italian Wines.