• FRI FRAKT HEM TILL DÖRREN

Otroligt intensiva och anmärkningsvärda aromer med aromatiska toner av äpple, ananas och citrus. Balanserade och torra smaker som är friska, självsäkra och typiska.

Volym
750 ml
Alkoholhalt
12%
Sockerhalt
8 g/l
149kr 169kr

Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Biasiotto Spumante Brut

149kr 169kr

Permanent nedsatt pris, gäller så långt lagret räcker.

Lagerstatus:
433 st
  • Fri frakt hem till dörren
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Deras Spumante Brut är ett vackert ljust halmgult bubbel med anmärkningsvärda aromer och balanserade, torra smaker. Vinet har dessutom fått höga recensioner av Italiens främsta vinkritiker Luca Maroni i guiden The Best Italian Wines.

Utmärkelser

93/99 - Luca Maroni. 2019

Passar till

Servera väl kyld runt 9-10 grader på egen hand som en aperitif. passar även utmärkt att servera tillsammans med små aptitretare eller klassisk italiensk mat såsom en härlig risotto eller pasta.

Produktinformation

Lagerstatus
433 st
Lagring
Drick nu medan ungt och fräscht
Karaktär
Torrt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgul
Land
Italien
Region
Venetien
Producent
Vini Biasiotto
Huvuddruva
Chardonnay
Druvor
100% Chardonnay
Typ
Kork
Passar till
Volym
750 ml
Sockerhalt
8 g/l
Alkoholhalt
12%
Se även
Kategorier

Omdömen

Denna webbplats innehåller information om vin och riktar sig till dig som är 25 år eller äldre. Genom att fortsätta godkänner du att webbplatsen använder cookies i enlighet med vår cookie policy.

Vinoteket is powered by Vinoteket.com ApS