Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

  • Venetien Italien
Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Jeroboam 2022 (3 liter) Glera

Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Jeroboam 2022 (3 liter)

999kr

Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Jeroboam 2022 (3 liter) Glera
Andrea Biasiotto Prosecco Millessimato Jeroboam 2022 (3 liter) 999kr
  • Fri frakt från 799 kr
  • Nöjd kund-garanti
  • Säkra betalningar
Lagerstatus:
Kommer vecka 27

Världens bästa Prosecco till fyndpris!

Som aperitif, till olika förrätter utan alltför aromatisk intensitet, alla typer av grönsaksrätter, skaldjurssallader men kanske framför allt till, enligt Andrea (vinmakaren), hors d'oeuvres i alla dess former. Servera väl kyld runt 9-10 grader

Intensiv och aromatisk med massor av fruktiga toner av gröna äpplen, banan, persika tillsammans med tydlig frisk mineralitet och citrus. Krispiga, rena och fräscha smaker med perfekt balans mellan syra och restsötma, vilket ger en mjuk och angenäm stil som kan avnjutas glas för glas. Långt avslut.

Omdömen

Beskrivning

Biasiotto är ett familjeföretag i hjärtat av DOC Prosecco, närmare bestämt provinsen Udine i Friuli-Venezia på gränsen mellan Slovenien och Österrike. Företaget har i fyra generationer drivits av familjen Biasiotto och de har sedan i lika många generationer gjort sig ett namn för just produktionen av mousserande viner. Idag har de 35 hektar i sin ägo och den stora majoriteten vigs åt Glera, druvan som är så känd för att producera Prosecco. Trots historiken är de på senare år som producenten fått sitt riktiga erkännande och de två (!) senaste åren har just detta vinet utsetts till Italiens, och därmed världens, bästa Prosecco av Luca Marconi, Italiens främsta vinkritiker! När Magnum inte är stort nog!

Utmärkelser

Best Prosecco DOC Luca Maroni, Annuario dei migliori vini italiani sex år i rad!
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2020
94/99 Poäng - Luca Maroni, 2021
Silver - Decanter World Wine Awards, 2017
Silver - Gilbert & Gaillard International Competition, 2016

Populära viner med samma druva

Andra har också köpt