Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018 Roussanne

Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018

Château Caraguilhes La Font Blanche White Corbières 2018

Pris 175 kr

Köp 1 st
Köp 6 st
Köp 12 st
Lagerstatus
84 st
Lagring
Drick nu eller inom de närmsta 3-4 åren.
Karaktär
Friskt & Fruktigt
Färg
Ljust halmgult
Land
Distrikt
Producent
Château Caraguilhes
Huvuddruva
Druvor
65% Roussanne, 35% Grenache blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%
Se även
Kategorier

Doft & Smak

Stor och expressiv doft med skön citrus, örter och mineral. Medelfyllig, rund smak med örter, citrus i olika former, fänkål, acacia och krossad sten. Frisk syra, stor munkänsla och en lång avslutning.

Passar till

Gott till gratinerade skaldjur, bouillasbaisse, kammusslor, getost, fänkålssallad eller varför inte bara som det är? Servera kylt kring 9-10 grader. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Château de Caragulihes är en mycket stor egendom i Corbières som grundades av cistersianermunkar på 1100-talet. Egendomen omfattade redan från början cirka 600 hektar vilket inte har förändrats sedan dess. Lionel Faivre, som etablerat sig som vinodlare i Algeriet, tog över Caraguilhes 1958 och bestämde sig redan då för att odla ekologiskt. Det tog honom trettio år att ställa om allt och få hela egendomen certifierad. Château de Caraguilhes är idag den största producenten av certifierat ekologiska viner i Corbières. År 2005 köpte Pierre Gabison hela verksamheten och driver den vidare i samma anda. Gourgoules är deras naturvin helt utan tillsatser och producerat med minimal mänsklig inverkan.