Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012 Sangiovese
Prisvinnande vin
Tenuta di Argiano Non Confunditur Toscana 2015

Pris: 225 kr

Cerbaiona Brunello di Montalcino 2012

Pris 1 295 kr

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Land
Region
Producent
Cerbaiona
Huvuddruva
Druvor
100% Sangiovese
Typ
Rött
Sockerhalt
1 g/l
Alkoholhalt
14,5%

Doft & Smak

Djup, superelegant och tydlig doft med lager på lager av vilda röda bär, kola, balsamvinäger, färska örter, flinta och krossat ostronskal. Smaken är lite elegant som doften med tight, delikat fruktighet i en nyanserad, silkeslen och kryddig stil. Frisk syra i bakgrunden och mer av de karaktäristiska, mineralrika tonerna lämnar en förbluffad.

Passar till

Dekantera någon timme i förväg och servera vid 16-18 grader, gärna då till toskanska rätter, ugnsrostat lamm eller nöt, rätter på småvilt, eller vällagrade ostar. Eller självklart till en riktigt bra ryggbiff eller entrecôte.

Beskrivning

Cerbaiona är en av de mest mytomspunna producenterna i Montalcino med legendariska Diego Molinaro vid rodret. Men det som framförallt är producentens kännetecken är kvaliteten och stilen på råvaran. Deras få hektar Sangiovese och inget mindre än världsklass. Årgång 2010 av deras Brunello är den senaste att betygsättas då den lilla producenten fortsätter att hålla sig i skymundan men fick då bland annat 98 poäng av Robert Parker!