Neleman 50 Reasons Sauvignon Blanc 2016
  • Fri frakt, värde 199kr
  • 100% Nöjd kund-garanti
  • Över 1000 unika viner
Ekologiskt vin
Neleman 50 Reasons Sauvignon Blanc 2016 Sauvignon Blanc
Prisvinnande vin
Craggy Range Sauvignon Blanc Te Muna Road Martinborough 2016

Pris: 219 kr

Neleman 50 Reasons Sauvignon Blanc 2016

Lagerstatus
Tillfälligt slut
Lagring
Drick nu till och med slutet av 2018
Karaktär
Friskt och fruktigt
Färg
Djupt halmgul med gröna stråk
Land
Region
Distrikt
Producent
Neleman
Huvuddruva
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Typ
Vitt
Sockerhalt
3 g/l
Alkoholhalt
12,0%
Se även

Doft & Smak

Supertypisk för druvan är vinets friska och aromatiska aromer av krusbär, svartvinbärsblad och citrus med lite gräsiga, gröna toner i bakgrunden. Medelfylliga och relativt eleganta smaker av typiska inslag som fläder, krusbär och lime med en skön syra.

Passar till

Servera lätt kyld, strax under rumstemperatur, runt 18-19 grader. Ett bra allroundvin som passar att servera tillsammans med vällagad vardagsmat, fisk eller sallad. Vinet är ekologiskt.

Beskrivning

Neleman Wines är en nutidens vinproducent i bemärkelsen att det är ett samarbete mellan en holländsk reklambyrå och en djupt dedikerad ekologisk vinbonde i Valencia. Resultatet är unikt; naturviner i en modern och lekfull förpackning. Vinodlingarna ligger utanför den lilla byn Casas del Rey, med bara 80 invånare, i distriktet Valencia. Fokus i flaskan är det som händer i vingården, det vill säga man låter ursprunget och druvan tala för sig själv och tillämpar en tydlig "hands-off"-filosofi i vineriet. Helt ekologiskt odlat och certifierat och förpackat i en väldigt kul flaska som man kan skräddarsy själv. Deras Sauvignon Blanc är ett läckert rent, saftigt och torrt vitt vin med friskhet och runda smaker. Vinet är veganvänligt.